Jäteasemat, ekopisteet ja keräyspalvelut

Kaikilla yhtiön ekopisteillä uusittiin keräysastiat ja parannettiin ohjeistusta. Jäteasemien kävijämäärä nousi uuteen ennätykseen. Uuden jäteaseman rakentaminen Kotkan Jumalniemeen aloitettiin.

Yhtiön ylläpitämillä ekopisteillä uusittiin keräysastiat elosyyskuussa. Kaikki lasi-, kartonki- ja metalliastiat vaihdettiin uusiin, entistä tilavampiin keräysvälineisiin. Uudet astiat vaihdettiin myös kuntien ekopisteille Haminassa, Miehikkälässä ja Virolahdella. Uusimisella yhtenäistettiin ekopisteiden ilmettä ja parannettiin siisteyttä sekä astioiden kestävyyttä. Myös ekopisteiden ohjekyltit uusittiin.

Astiavaihdosten yhteydessä 17 ekopisteelle lisättiin kartonginkeräys. Kartonkia kerätään nyt kaikilla ekopisteillä, jotka sijaitsevat taajama-alueella. Tätä edellytettiin alueemme jätehuollon palvelutasomäärityksessä.

Ahlmanintien jäteasemalla yli 100 000 kävijää

Jäteasemien kävijämäärissä tehtiin uusi ennätys, kun kävijöitä oli koko vuonna yhteensä yli 170 000. Kouvolassa Ahlmanintien jäteasemalla vuoden kävijämäärä ylitti ensimmäistä kertaa 100 000 kävijän rajan. Asiakasmäärä kasvoi lähes kaikilla muillakin jäteasemilla.

Jäteasemilla järjestettiin vuoden aikana erilaisia tempauksia. Heinsuon ja Keltakankaan jäteasemilla pidettiin avoimet viikonloput, joihin asiakkaita houkuteltiin muun muassa maksuttomalla puu- ja haravointijätteen vastaanotolla sekä jäteastiamyynnillä. Heinsuon jäteasemalla kävi kevätviikonlopun aikana yli tuhat asiakasta.

Syksyllä kaikilla yhdeksällä jäteasemallamme järjestettiin neuvontapäivä, jolloin paikalla oli palveluneuvoja vastaamassa asukkaiden kysymyksiin.

Jumalniemen jäteasemalle suunnitellaan automatiikkaa

Kotkassa aloitettiin uuden jäteaseman rakennustyöt. Uusi jäteasema rakentuu Jumalniemeen vuoden 2019 aikana. Jäteaseman sijainti on keskeinen, ja sen uskotaan helpottavan kotkalaisten jäteasemalla asiointia.

Uudella jäteasemalla on tarkoitus ottaa käyttöön automatiikkaa, joka mahdollistaisi asemalla asioinnin silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Vastaanottorakennukseen varataan tilaa myös kierrätysmyymälälle.

 

Vaarallisen jätteen keräykseen käyttökelpoisia tavaroita

Vaarallisen jätteen keräyskierroksia uudistettiin Kotkassa ja Kouvolassa. Kotkassa vaihdettiin keräyspäivä lauantaille ja muutettiin pysähdyspaikkoja. Kevään tempauksessa oli yli kaksinkertainen kävijämäärä edellisvuoteen verrattuna.

Syksyllä mukaan keräyksiin tuli Kotkassa Sotek-säätiö ja Kouvolassa Parik-säätiö. Tämä mahdollisti käyttökelpoisten tavaroiden vastaanottamisen keräyksessä. Tuttuun tapaan keräyksissä otettiin vastaan vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metallia. Keräyskierroksia järjestetään myös Iitissä, Lapinjärvellä, Mäntyharjulla ja Pyhtäällä sekä Kotkan ja Pyhtään saaristossa.

Kouvolan ja Iitin maatilamuovien noutopalvelua laajennettiin asukkaiden toiveesta. Nyt palvelu on tarjolla kaikissa niissä kunnissa, joissa yhtiö järjestää jätehuollon palvelut.

Yhtiö järjestää noutopalveluja myös puutarhajätteille ja joulukuusille.