Jäteasemat, ekopisteet ja keräyspalvelut

Jumalniemen uutta jäteasemaa rakennettiin lähes koko vuosi, ja se avattiin asiakkaille 4. marraskuuta. Vuoden alussa Haminan jäteasema siirtyi yhtiölle ja virolahtelaisia alettiin palvella autokalustolla järjestetyllä jäteasemapalvelulla. Ekopisteitä alettiin hoitaa omana työnä.

 

Yhtiö teki merkittävän investoinnin, kun se rakensi uuden jäteaseman Kotkan Jumalniemeen, lähelle marketteja. Uusi asema avasi porttinsa asukkaille 4. marraskuuta. Samalla Heinsuon jäteasema, joka sijaitsi entisen kaatopaikka-alueen laidassa, jäi pois käytöstä. Jumalniemen jäteaseman vihki käyttöön ympäristöministerin valtiosihteeri Terhi Lehtonen.

Uusi jäteasema helpottaa asiointia sijaintinsa ja jäteaseman teknisten ratkaisujen avulla. Jumalniemessä viikoittaisia aukiolotunteja on 27 enemmän kuin Heinsuon jäteasemalla. Uusi jäteasema on auki myös lauantaisin. Jo marras- ja joulukuussa Jumalniemen jäteasemalla kävi noin 1 200 asiakasta enemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikana Heinsuolla. Kävijämäärä kasvoi 26 %.

Haminan jäteasemalle lisää aukioloaikaa

Haminan jäteasema siirtyi yhtiölle vuoden alussa. Maaliskuussa jäteasemalle lisättiin viikoittaista aukioloaikaa reilut 6 tuntia. Aseman kävijämäärä kasvoi 26 %, eli edellisvuoden noin 9 500 kävijästä yli 12 000 kävijään. Jäteasemalla työllistettiin kaksi henkilöä, toinen Ravimäkiyhdistyksen ja toinen Etelä-Kymen työttömien yhdistyksen kautta.

 

 

Virolahtelaisille uusi jäteasemapalvelu

Virolahtelaisille järjestettiin jäteasemapalvelu niin sanottuna kiertävänä jäteasemana eli autokaluston ja lavojen avulla. Jäteasemapalvelu järjestettiin kymmenenä lauantaipäivänä entiselle kunnan tekniselle varikolle. Virolahden ja Miehikkälän kunnilla oli aiemmin yhteinen jäteasema Miehikkälässä. Miehikkälä perui juuri ennen vuodenvaihdetta päätöksensä siirtää jätehuollon tehtävät yhtiölle.

 

 

Ekopisteiden hoito sujuvoitui

Yhtiö alkoi vuoden alusta hoitaa ekopisteiden siivouksia omana työnä. Samalla astioiden täyttymisen seuraaminen ja keräysvälineiden tyhjennysten rytmittäminen helpottui. Ekopisteiden hoitotyö tehostui, reitit optimoitiin ja kilometrien määrä vähentyi. Säästöä syntyi kustannuksissa, työajassa ja päästöissä.